Iveco Belgium heeft een belangrijke bestelling ontvangen van de Jost Groep. Het gaat om de levering van trekkers hoofdzakelijk bedoeld voor het vervoer naar groot warenhuizen. De bestelling bevat een reeks van 130 trekkers IVECO Stralis Hi-Way Type AS440S46 T/P Euro V met Intarder en een Stralis trekker CNG van 330 pk (Aardgas). De voorbereiding en de levering van de voertuigen werden uitgevoerd door Iveco Dealer Gregoor, vanuit de werkplaatsen in Herentals en Balen. Deze bestelling is de belangrijkste die Iveco Belgium heeft ontvangen voor haar Iveco Stralis trucks.

New IVECO Stralis

De Stralis trucks zijn uitgerust met nieuwe motoren die gebruik maken van de HI-SCR technologie (zonder EGR). Voor een voertuig dat meer dan één miljoen kilometer zal moeten afleggen, zal deze technologie de exploitatie kosten aanzienlijk verminderen dankzij het maximum aan koppel en vermogen van de motor.De nieuwe cabine onderscheidt zich door haar stijl, absoluut comfort en hoog technologische uitrusting. Van het IVECONNECT systeem tot de ergonomie van de bestuurder post, het perfect afstellen van de zetels, het comfort van de slaapplaatsen en het aantal opbergruimtes, van de keuze van de materialen en kleuren, alles werd ontworpen om beter te leven en te werken. Het laagste verbruik van zijn categorie, een betrouwbaarheid en een restwaarde die voortdurend stijgen, onmiddellijke bijstand, de nieuwe STRALIS biedt een lager operatieve kost over de totaliteit van de levenscyclus.

New Stralis Natural Power(CNG/LNG)

In het zware trucksegment levert IVECO een 8.0 liter, 6 cilinder, 270pk (1100 NM) of 330pk (1300Nm) CNG Euro VI motor. De Stralis is leverbaar als 2- of 3-assige bakwagenchassis (19t of 26t voertuig) of als 4×2 trekker. Iveco biedt af fabriek ook de mogelijkheid om een Stralis op CNG/LNG Natural Power te bestellen. Hierbij wordt het aardgas door koeling vloeibaar gemaakt waardoor de actieradius aanzienlijk vergroot tot 1.000km.

JOST GROEP

Zich bewust van het kwaliteitsniveau waar haar opdrachtgevers recht op hebben t.o.v. hun dienstverleners, heeft JOST GROEP tevens geïnvesteerd in:

  • De uitrusting van 500 opleggers en gekoelde vrachtwagens met het systeem « UBIDATA » date een permanente tracibiliteit verzekert met betrekking tot de opvolging van de temperatuur van de vervoerde goederen, alsook de onvoorziene opening/sluiting van de deuren van de voertuigen.
  • De uitwerking van het project « LEEN & GREEN » met als doel de vermindering van de uitstoot van CO2 met 20% in 5 jaar.
  • De opstart, de uitwerking en de permanente opvolging van het project « ECO Conduite waardoor een betere opvolging van de slijtage van het gebruikte materieel verzekerd is.
  • De certificatie ISO 14.001 naast de bestaande certificaties ISO 9001, GMP, AIB, VCA, COP, SQAS en EAO.
  • De toetreding tot het project « PIEK » en dit op uitnodiging van één van de meest belangrijke klanten van JOST GROEP, namelijk CARREFOUR. De investering in een wagenpark met als brandstof CNG (aardgas), in opleggers alsook in toestellen voor goederenbehandeling, conform aan deze norm, laten de afdeling SUPERTRANSPORT toe om in stilte leveringen voor de klant uit te voeren. Deze activiteit vertegenwoordigt een transportvolume in de orde van 400 tot 600 transporten/dag voor de zuiver nationale leveringen ter bevoorrading van hun, op ons grondgebied, gevestigde winkels.
  • De beperking van de snelheid van de voertuigen voor distributie tot 85km/u.

De Jost Groep kiest als eerste in België voor de Thermo King SLXe Whisper Pro

De SLXe Whisper Pro is vandaag de stilste diesel koel unit op de markt. Dankzij de GPS-technologie schakelt de unit automatisch naar de stille modus wanneer het voertuig een PIEK-zone binnenrijdt en blijft met gemak onder de 60 dBa. Dat maakt van de PIEK-gecertificeerde unit dé oplossing voor nachtelijke leveringen in de distributiesector. ‘Met de nieuwe Whisper Pro biedt Thermo King de branche een slimme uitkomst om de lading optimaal te beschermen, flexibel te zijn qua distributietijden en tegelijk de bedrijfskosten laag te houden.’ In de Belux wordt Thermo King verdeeld door Gradius, een bedrijf gespecialiseerd in gekoeld wegtransport (koelunits, isolatie, telematica, verhuur).